Asserbo Golf Club tilbyder Halsnæs kommunes skole at benytte vores grønsags haver...............................og Annie skriver herfra

Karen Wistoft har i sin forskning opdaget, at børn udvikler sig positivt, når de dyrker et lille frø, får det til at spire og blive til noget de kan være med til at lave mad af - og som de selv kan spise bagefter. Hun har nemlig undersøgt, hvordan det påvirker børn i alderen 3-14 år at dyrke grøntsager i egne haver og lave mad af det, de selv har været med til at dyrke.

- Kontakt os hvis i har lyst til at benytte vores grønsags haver

Og det er virkelig rørende og overraskende, hvad der kan komme ud af at have børn med i køkkenhaven, synes jeg.
- Man kan sige, at når børn er med til at dyrke noget og lave mad af det, så begynder de også at interessere sig for madlavning, samtidig med at de får mere mod på nye smagsoplevelser. Og noget af det vigtigste i mine øjne er, at de bliver mere bevidste om, hvad de spiser, hvad de kan lide og hvad de ikke kan lide. Så i stedet for at et barn spiser en bestemt slags mad, bare fordi de andre gør det, om det er god eller dårlig mad - så bliver børn, der laver mad af noget de selv har dyrket, bedre til at bedømme madens kvalitet. De bliver også mere bevidste om, hvad de egentlig godt kan lide, de tager ejerskab til smagen og kan give udtryk for det og handle derefter, fortæller Karen Wistoft.